Учасники Мінських переговорів домовилися про обмін полоненими “25 на 50” до Великодня

 

У Мінську сьогодні, 20 квітня, відбулося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Сторони домовилися про звільнення 25 осіб, які перебувають в полоні у бойовиків “ДНР/ЛНР”.
Про це повідомила в соцмережі Дарка Оліфер, прес-секретар представника України Леоніда Кучми, який взяв участь в засіданні в режимі відеоконференції.

“Звільнення незаконно утримуваних осіб стало головною темою сьогоднішньої зустрічі в Мінську. Напередодні Великодня Україна очікує звільнення 25 заручників, які знаходяться на непідконтрольній Україні частини Донбасу. Ми з нетерпінням очікуємо, що люди нарешті зможуть повернуться до своїх родин”, – написала Оліфер.

У свою чергу представниця України в гуманітарній підгрупі, заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко уточнила, що йдеться про звільнення представниками ОРДЛО 25 осіб, натоміть влада України готова передати сепаратистам 50 людей.

“Ми також можемо констатувати певний прогрес у справі визволення нашої льотчиці Надії Савченко і очікуємо її повернення в Україну”, – зазначила вона.

Ключовою темою переговорів, як і раніше залишаються постійні обстріли з боку бойовиків. Українська сторона підкреслює, що під час продовження бойових дій неможливий прогрес у вирішенні решти питань – політичних, гуманітарних та соціально-економічних. Зокрема, неможливо відновити роботу пішохідного пункту пропуску в Станиці Луганській, який був закритий через систематичні обстріли бойовиками “ЛНР” .

“Поки тривають обстріли, неможливий прогрес у вирішенні політичних питань. Вибори на Донбасі можуть пройти після припинення вогню, виведення іноземних військових підрозділів, відновлення контролю над українсько-російським кордоном, за участі українських партій і українських ЗМІ”, – повторила українську позицію Оліфер.

 

Читайте також:
Парад військової техніки 9 травня в Донецьку суперечитиме Мінським угодам

Жінки полонених бойовиками українців пікетували посольство РФ у Києві

Голова “Опори” в Мінську готує правила виборів на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна