Жінки полонених бойовиками українців пікетували посольство РФ у Києві

 

Матері і дружини полонених українських бійців у вівторок, 19 квітня, пікетували посольство Росії в Києві. Жінки тримали портрети своїх рідних, яких марно намагаються визволити з полону вже майже два роки, повідомляє “ТСН”.

Пікетниці написали звернення до президента РФ Володимира Путіна, якого просять вплинути на ватажків “ДНР/ЛНР”, щоб ті відпустили з полону  їхніх чоловіків та синів. І з відчаю навіть намагалися перекрити рух на Повітрофлотському проспекті, але завадили правоохоронці.

Тоді жінки пішли до пішохідного переходу й почали без упину переходити дорогу туди й назад, таки зупинивши рух транспорту. Водіям пояснювали – таким чином намагаються привернути увагу до своєї біди.

Акцію протесту жінки назвали попереджувальною й припинили вже через годину. Але пообіцяли: якщо проблему не буде вирішено, наступного разу діятимуть радикальніше.

Водночас уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що за дорученням президента зустрілася з матерями й дружинами заручників бойовиків.

“У списку заручників, що їх утримують на окупованих територіях – 115 українців (цивільних і військових). Ще 12 політв’язнів утримуються в тюрмах РФ. Саме цими цифрами ми оперуємо в роботі гуманітарноі підгрупи в Мінську. Завтра тема звільнення заручників буде ключовою“, – наголосила Геращенко.

Читайте також:
Геращенко: У полоні в бойовиків залишаються 129 українців. Треба тиснути на Путіна

Україна готова на компроміс із “сепарами” для звільнення 25 хворих полонених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна