Порошенко назвав референдум у Голландії “атакою на єдність Європи”

 

Президент Петро Порошенко вважає, що справжньою метою організаторів референдуму в Нідерландах була не угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а кампанія проти ЄС як такого.

“Це є атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить та дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму”, – сказав Порошенко в спеціальному відеозверненні, записаному під час його візиту до Японії.

Читайте також:
Голландці на референдумі сказали “ні” асоціації з Україною

“Я дякую кожному, хто проголосував “за” [асоціацію України та ЄС на референдумі в Нідерландах], а це сотні тисяч прихильників України. Я дякую всім, хто брав участь у популяризації України в Голландії, а це і політики, і волонтери, і зірки спорту та культури.
Водночас хочу наголосити, що цей референдум, згідно з Конституцією і законодавством Нідерландів, має виключно консультативний характер. Отже, тепер слово за урядом, парламентом, політикумом Голландії”, – зазначив президент України.

Порошенко висловив упевненість, що “стратегічно ця подія не є перешкодою на шляху України до Європи”.

“Хочу відповідально заявити, що незважаючи на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки це – шлях до модернізації Української держави і зміцнення її незалежності”, – заявив Петро Порошенко.

“Наголошую – ми не звернемо зі шляху євроінтеграції. Україну, як і свободу, не спинити”, – наголосив президент.

Читайте також:
Найєм: Результат референдуму в Нідерландах – вирок Порошенку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.