Найєм: Результат референдуму в Нідерландах – вирок Порошенку

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка

(FB)

Незалежно від того, якою буде остаточна явка на референдумі в Нідерландах, його результат – це вирок особисто Петру Порошенко. Не країні, не війні, не жителям Нідерландів. Це вирок президентові країни, який, маючи всі повноваження, протягом двох років системно й наполегливо між минулим і майбутнім обирав минуле; який, всупереч людському гвалту і своїм же декларованим гаслам, обирав у партнери “еліту” й олігархів, а не громадянське суспільство та нове покоління.

Ми можемо скільки завгодно будувати коаліції на міжнародній арені, розповідати про успішну зовнішню політику, та в кінцевому підсумку країні дають оцінку не Меркель, Кемерон або Оланд, а рядовий житель Європи, для якого ми асоціюємося не з полум’яними виступами і вигаданими KPI, а з передовицями світової преси, що фіксують реальність, а не плани, наміри і мрії.

Читайте також:
Голландці на референдумі сказали “ні” асоціації з Україною

Обнадіює лише одне. На сьогоднішній день ми всі – люди, активісти, журналісти, всі, в кого горять очі і кому все це остогидло – сильніші за цю змову, свідому чи вимушену.

Називайте мене наївним або дурним, але я вірю, що історично ми обов’язково переможемо.

Головне – не втомитись, не зірватись в істерику, а зціпити зуби, набратися досвіду, сміливості й методично взяти відповідальність у свої руки.
Якщо і коли ми зможемо, жителі Гааги, Амстердама, Роттердама або Утрехта, які проголосували проти, пошкодують про результати сьогоднішнього референдуму. Я вірю.

Читайте також:
Найєм: БПП реанімує політичну корупцію та поняття “тушок”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна