Сакварелідзе на 8-годинному допиті в ГПУ записав “пізнавальне” відео

 

Більше восьми пробув на допиті в ГПУ екс-заступник генпрокурора Давида Сакварелідзе. Його допитували як свідка у справі про зникнення 2 млн. доларів, які нібито виділялися американським урядом на реформу Генеральної прокуратури України.

За словами самого Сакварелідзе, це був “пізнавальний допит для Генпрокуратури”.
“Він зайняв три години. Я попросив його записувати на відео. Тому що я знаю, що рано чи пізно цей допит опублікують. Після цього його переводили на папір”, — заявив Сакварелідзе.

У ході допиту Давида Сакварелідзе запитували про те, з ким відбувалася співпраця в ході реформування органів прокуратури та про участь міжнародних організацій у реформуванні ГПУ.

“Питання про те, з ким ми співпрацювали, чи перераховувалися гроші на рахунок Генпрокуратури. Деталі мого допиту потрапили до [речник ГПУ прокурора] Куценка, який вимагає від мене кошторис, не маючи доступу до кримінальної справи.
Хочу заявити, що схеми, кошториси, потоки – для нас незрозуміла річ, і ми цим пишаємося. Що стосується кошторисів – звертайтеся в Генпрокуратуру, що стосується реформ – звертайтеся до нас”, – заявив Сакварелідзе на виході з ГПУ в ефірі каналу “112 Україна”.

“Слідчі дізнавалися, як працюють міжнародні організації, як мінімізується можливість крадіжки грошей американців. Я думаю, вони продовжать викликати. Боротьба в країні відбувається на рівні прокуратури, допитів і обшуків. У мене вже до цього імунітет”, – сказав Давид Сакварелідзе.

Раніше прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко повідомив, що Сакварелідзе попросили надати кошторис і показати журналістам, чи заходили американські гранти на рахунки громадських організацій, що працюють у сфері реформи ГПУ, як витрачалися, які товари або послуги закуповувалися.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Давида Сакварелідзе з посад заступника генерального прокурора та прокурора Одеської області 29 березня, використавши як привід порушення прокурорської етики (Сакварелідзе вимагав відставки Шокіна й проводив мітинг під ГПУ).
Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу “діамантових прокурорів”-хабарників та є їх “адвокатом”, витискає з ГПУ команду прокурорів-реформаторів.

Читайте також:
Сакварелідзе заявив про намір іти в політику

Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна,
майдан – привести свого ставленика

У “Русі за очищення” висувають другого кандидата на генпрокурора, крім Горбатюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна