У “Русі за очищення” висувають другого кандидата на генпрокурора, крім Горбатюка

 

Одеський осередок “Руху за очищення” виступає за призначення на посаду генерального прокурора Давида Сакварелідзе, 29 березня звільненого з посади заступника генпрокурора – прокурора Одеської області . Про це повідомляється у “Фейсбук”-спільноті “Одеса. Рух за очищення”.

“Сьогодні звільнили Давида Сакварелідзе. Це людина, яка заважала п***ти бюджетні кошти, заважала відкатному механізму, заважала повсюдному дерибану. Він виявився зайвим у цій системі”, – наголошуються в одному з дописів, розміщених у спільноті.

Усіх небайдужих закликають у середу, 30 березня, прийти на мітинг під будівлю обласної прокуратури й підтримати призначення Сакварелідзе генеральним прокурором.

Окрім того, на сайті президента створено петицію з відповідною вимогою.

Нагадаємо, раніше  родичі героїв Небесної Сотні висунули кандидатом на посаду Генерального прокурора Сергія Горбатюка – керівника слідства у справі злочинів проти Майдану.
Його кандидатуру підтримали також низка громадських організацій та діячів, зокрема й тих, що входять до “Руху за очищення”.

Деякі користувачі соцмереж висловили обурення таким “переключенням” підтримки з Горбатюка на Сакварелідзе.

“Громадськість уже висунула кандидата на пост генпрокурора. Адвокати і сім’ї Небесної Сотні були ініціаторами, їх підтримали багато організацій, які не з чуток знають, що і як відбувається в ГПУ.
На сайті президента з’явилася петиція [за призначення Горбатюка генпрокурором], яка різко почала набирати підписи. Слідом за цим петицію подчало глючити, процес підписання почав займати не один день, але люди підтримують.
І от у момент, коли ім’я Сергія Горбатюка, як ініціатива громадськості, звучить з усіх уст, коли ГПУ намагається відправити його у вигнання, але він дає відсіч, коли на нього з усіх сторін через це тисне керівництво… раптом!
В Одесі збирають мітинг на підтримку Сакварелідзе на посаду генпрокурора. Що це за злив Горбатюка?” – дивується громадська діячка Катерина Кувіта.

Кто сливает Сергея Горбатюка в этот раз?Ну и что за дешевый карточный блеф?Общественность уже выдвинула кандидата на …

Опубліковано Kateryna Kuvita 29 березень 2016 р.

Як повідомляла Новинарня, 29 березня генпрокурор Віктор Шокін, якого цього ж дня відправила у відставку Верховна Рада, звільнив Давида Сакварелідзе з посади заступника генпрокурора – прокурора Одеської області за “грубе порушення правил прокурорської етики та неналежне виконання службових обов’язків”.

Перед тим тривало протистояння Шокіна й команди Сакварелідзе, який займався реформою ГПУ. Він, зокрема, заявляв, що в прокуратурі тривають звільнення слідчих, які вели справу “діамантових” прокурорів, звинувачених у корупції.

Також Сакварелідзе провів мітинг під ГПУ з вимогою відставки Шокіна й заявив про ділові зв’язки генпрокурора і “діамантових”.

Читайте також:
Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна, майдан – привести свого ставленика

ЄС: Відставка Шокіна – новий старт прокуратури. Сакварелідзе йде в громадський сектор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна