Сакварелідзе заявив про намір іти в політику

 

Звільнений з посади заступника генерального прокурора Давид Сакварелідзе не збирається повертатися в Генпрокуратуру, натомість планує продовжити свою діяльність в Україні як громадський або політичний діяч. Про це Сакварелідзе заявив в ефірі “5-го каналу” 30 березня.

“Ми сьогодні і тут будемо боротися за справедливість, і в Грузії це будемо робити зі своїми соратниками. Нас дуже багато. Українців дуже багато, і ми будемо продовжувати це робити. З вулиці, з громадських організацій, не виключено, що з політичних партій також. Нічого не виключено”, – сказав Сакварелідзе.

Про можливі політичні амбіції свідчить й відгук голови Одеської ОДА та ініціатора “Руху за очищення” Михеїла Саакашвілі стосовно інтерв’ю Сакварелідзе.
“Просто блискучий виступ Давида. В Україні народилася нова яскрава політична зірка”, – написав Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі.

“Я не збираюся повертатися в це болото, якщо не зміняться кардинально правила гри… Я не повернуся в ту систему, де ми будемо займатися подальшим “шокінізмом” і самообманом. Я не буду працювати в тій прокуратурі, де працюють за замовними справами, де працюють люди, які повертаються зі старої системи, де працюють люди, які мене вносили в “чорний список Царьова”, – заявив Давид Сакварелідзе.

Екс-заступник генпрокурора – прокурор Одещини відкинув звинувачення ГПУ на його адресу у викраденні 2 млн. доларів, виділених на реформу прокуратури. Сакварелідзе сказав, що в посольстві США підтвердили, що не виділяли таких грошей, бо не мають довіри до старої прокуратури.
При цьому завтра, 31 березня, Сакварелідзе офіційно чекає представників новоствореного департаменту розслідувань у сфері держслужби і держвласності з повісткою на допит у справі про зниклі 2 млн. доларів. Сьогодні слідчий Сус телефонував Сакварелідзе з цього приводу, однак Давид попросив про офіційний виклик.

Новинарня” повідомляла, що одеський осередок “Руху за очищення” виступає за призначення Давида Сакварелідзе на посаду генерального прокурора та проводить акції з цього приводу.
Як розповів Сакварелідзе “Новому времени“, президент Петро Порошенко сказав йому, що збирається говорити з новим прокурором про поновлення Сакварелідзе на посаді в ГПУ.

Читайте також:
Війни прокурорів. Ставленика Сакварелідзе затримали на хабарі $5 тис.

Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна,
майдан – привести свого ставленика

Нагадаємо, 29 березня вранці на той момент ще чинний генпрокурор України Віктор Шокін звільнив з прокуратури Давида Сакварелідзе – заступника генпрокурора й прокурора Одеської області.
Верховна Рада дала згоду на звільнення Шокіна.
Перед тим до відставки Шокіна неодноразово закликав Сакварелідзе, називаючи його “адвокатом діамантових прокурорів”.

Після звільнення Сакварелідзе на посаді прокурора Одеської області поновили Миколу Стоянова. Як пише “Думская”, він вважається людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна.
Він раніше працював в органах прокуратури Одеської області, у 2003-2004 і 2005-2011 роках очолював прокуратуру Миколаївської області, у травні 2014 року був призначений прокурором Одещини.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна