Війни прокурорів. Ставленика Сакварелідзе затримали на хабарі $5 тис.

 

Прокурора Одеської прокуратури Олександра Модебадзе, якого призначив Давид Сакварелідзе, затримали за хабарництво. Про це під час брифінгу в Києві повідомив прокурор-речник Генпрокуратури Владислав Куценко.

“Приблизно годину тому, слідчими військової прокуратури південного регіону за матеріалами СБУ було затримано під час отримання хабара у розмірі 5 тисяч доларів прокурора відділу прокуратури Одеської області, юриста першого класу Модебадзе, який 16 березня 2016 року був призначений Сакварелідзе на відповідну посаду”, – цитує Куценка Еспресо.TV.

Він додав, що Модебадзе затримали, відбувається огляд місця події та збираються речові докази. Проти Олександра Модебадзе порушили кримінальне провадження за статтею 368 КК України (“одержання хабара”).

“Оце конкурсний відбір, оце співбесіди, оце нова Україна”, – заявив Куценко, назвавши звільнення Сакварелідзе “історичною подією” та закликавши остаточно очистити прокуратуру “від популістів та бруду”.

Звільнення Давида Сакварелідзе Владислав Куценко пояснив “порушенням прокурорської етики та неналежним виконанням своїх функцій”.
Куценко стверджує, що, будучи старшим групи прокурорів у справі “діамантових прокурорів”, Сакварелідзе не брав участі в судових засіданнях.Також “є цікава інформація, пов’язана з допуском до державної таємниці пана Сакварелідзе… Працюючи шість місяців на посаді прокурора Одеської області, він не мав доступу до держтаємниці”, – цитує Куценка “Інтерфакс-Україна“. За його словами, Сакварелідзе неправильно оформив документи в частині громадянства та вказав на наявність у нього громадянства Грузії.

Принагідно речник ГПУ нагадав про ознаки корупційних діянь в отриманні житла екс-заступником генпрокурора Каськом та арешт його квартири площею 150 кв. м.

Нагадаємо, сьогодні вранці на той момент ще чинний генпрокурор України Віктор Шокін звільнив з прокуратури Давида Сакварелідзе – заступника генпрокурора й прокурора Одеської області. Верховна Рада дала згоду на звільнення Шокіна.
Перед тим до відставки Шокіна неодноразово закликав Сакварелідзе, називаючи його “адвокатом діамантових прокурорів”.

Президент Петро Порошенко повідомив, що звільнення Сакварелідзе не було з ним погоджено.

ОНОВЛЕНО. На сайті СБУ обставини затримання Модебадзе описані так: “Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримала на хабарі працівника прокуратури Одещини.
Здирник спільно зі слідчим Приморського райвідділу одеської поліції вимагав п’ять тисяч доларів у жінки за непритягнення її до кримінальної відповідальності за шахрайство та неперешкоджання їй в отриманні двокімнатної квартири у спадщину.
Прокурора, якого призначено на посаду лише у березні цього року, правоохоронці затримали у центрі Одеси під час одержання хабара. Слідчі дії тривають”.

Читайте також:
Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна,
майдан – привести свого ставленика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна