АТО: 50 обстрілів, один загиблий, провокації проти ОБСЄ

 

За минулу добу, 27 березня, в зоні антитерористичної операції один український військовослужбовець загинув, семеро зазнали поранень. Про на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Загалом протягом доби бойовики 50 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, застосовуючи при цьому і заборонену мінськими домовленостями зброю, поінформував прес-центр штабу АТО.

Найскладніша ситуація – як і раніше, в районі Авдіївки. Там 15 разів по українських позиціях терористи вели вогонь з 120-мм і 82-мм мінометів. Крім того, вони неодноразово застосовували гранатомети, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю.
Також тут бойовики вчора спробували взяти штурмом один з опорних пунктів сил АТО. Українські військові вогнем у відповідь змусили терористів відступити.

На напрямку Донецька обстріли сил АТО бойовики відкривали також у районах шахти “Бутівка”, Луганського, Пісків, Опитного і Зайцевого.

На інших ділянках фронту теж було неспокійно. Поблизу Новотроїцького бойовики застосували міномети калібру 120 мм і протитанкові ракетні комплекси. Також на Маріупольському напрямку терористи обстріляли позиції українських сил у Мар’їнці, Широкиному і Тарамчуку з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

З метою утримання своїх позицій українські військові кілька разів відкривали вогонь у відповідь, повідомляє штаб.

У період з 29 березня по 4 квітня російські війська на Донбасі планують масштабні провокації. Про це йдеться у заяві Головного управління розвідки Міноборони.

“Встановлено, що в період з 29 березня по 4 квітня ц. р. командування 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами, планує масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил АТО, щоб викликати вогонь у відповідь”, – сказано у повідомленні.
У відомстві зазначають, що метою провокації є звинувачення української сторони у порушенні Мінських домовленостей та отримання підстав для початку наступальних бойових дій.

Водночас розвідка повідомляє, що з 28 березня російські офіцери планують розпочати інформаційну акцію з метою дискредитації заступника голови Місії ОБСЄ Александра Хуга.

Читайте також:
ОБСЄ: щоб вплинути на спостерігачів, бойовики “ДНР” возять по селах “ряджених”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна