Проросійське “Народне ополчення” Чехії хоче відкрити в країні “представництво ДНР”

Národní domobrana - DNR ДНР

Представники чеської громадсько-політичної організації “Народне ополчення” (Národní domobrana) мають намір у 2016 році відкрити в Чехії представництво так званої “Донецької народної республіки”.
Про відповідні наміри заявила співголова організації Нела Ліскова, яка у складі “Домобрани” побувала з візитом у Донецьку.

“У мене було багато зустрічей тут, і перший крок – це відкриття у нас в республіці культурного бізнес-центру “ДНР”, який допоміг би жителям Донбасу, щоб у Чехії дізналися про саму республіку. Крім того, тим самим хочемо залучити інвесторів, які захочуть фінансувати в економіку “ДНР”, – цитує Ліскову російська агенція “РІА “Новости”.

Нела Ліскова висловила надію, що відкрити такий центр можна буде вже через три місяці. Крім того, за її словами, за місяць планується підписання меморандуму про співпрацю між організацією “Народна домобрана” та молодіжною організацією “Донецька республіка” (політичний проект ватажка “ДНР” Олександра Захарченка – “Н”).

Про поїздку делегації чеського “Народного ополчення” на Донбас повідомляється на сайті організації та її сторінці у “Фейсбуці”.

У прес-релізі “Народної домобрани” з приводу побаченого в “ДНР” йдеться про “постраждалих від люті київських путчистських банд, підтримуваних Заходом, у Донецьку, Іловайську, Дебальцевому й Вуглегірську”.
“Делегація також зацікавлена ​​в перейманні практичного досвіду ополченців, які захищають територію ДНР і ЛНР від агресорів”, – вказано в повідомленні.

Сюжет з приводу візиту чехів вийшов на каналі “Юніон”, який працює в окупованому Донецьку та є одним із рупорів терористичного угруповання.
Приїзд “Народної домобрани” пропагандисти з “Юніона” записали до числа здобутків “ДНР” як свідчення налагодження контактів “МЗС молодої республіки” із європейськими країнами.

DELEGACE NÁRODNÍ DOMOBRANY V DONĚCKU!

DELEGACE NÁRODNÍ DOMOBRANY V DONĚCKU! V předvečer 2. výročí vyhlášení "domobraneckých" republik DLR a LLR, do Doněcké lidové republiky přijela delegace české nezávislé iniciativy občanů Národní domobrana. Návštěva probíhá pod záštitou Ministerstva zahraničních věcí Doněcké lidové republiky. Zdroj: Televizní kanál Union, http://tk-union.tv. Toto video je zatím dostupné pouze v ruštině. Děkujeme za pochopení.

Опубліковано Národní domobrana 22 березень 2016 р.

 

Як зазначає “Європейська правда“, “Народна домобрана” має нетривалу історію – основні документи, пов’язані з її діяльністю, датуються січнем-лютим 2016 року.
На початку лютого створена і її ФБ-сторінка, яка наразі налічує менше 7,5 тис. підписників.
При цьому, за словами Ліскової, метою організації є членство в ній двох мільйонів чехів.

Організація виступає з критикою політики уряду Чехії, який нібито є “проамериканським” і викривлює інформацію в тому числі про події на Донбасі.

На проросійську орієнтацію “Домобрани” вказує принаймні той факт, що організація веде сторінку в російській соціальній мережі “Вконтакте”.

Раніше повідомлялося, що Росія підпільно фінансує радикальні політичні партії країн ЄС.

Читайте також:
У соцмережах висміяли “паспорти ДНР”, які не визнає навіть Росія

Подарунок для СБУ: бойовики виклали в інтернет список членів руху “Донецька республіка”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна