У Пентагоні підтвердили, що Росія вивела з Сирії більшість ударних літаків

 

Росія вивела більшість своїх ударних літаків із Сирії та не здійснювала повітряні удари на півночі країни впродовж цього тижня. Про це, як передає “Радіо Свобода”, повідомили американські військові.

“У них ще є вертольоти і деякі транспортні літаки. Але більшість російських ударних літаків залишили Сирію”, – підтвердив полковник Патрік Райдер, представник Центрального командування США.

Це перше з боку США підтвердження, що Росія виконує ухвалене 14 березня президентом Володимиром Путіним рішення вивести більшу частину російських сил із Сирії.

Американські посадовці раніше висловлювали скептицизм щодо несподіваного плану виведення. Деякі спостерігачі далі наполягають, що Росія насправді не завершує військову кампанію в Сирії.

Попри припинення бойової діяльності на півночі, в районі стародавнього міста Пальміра на півдні Сирії російські літаки продовжували вильоти. Російські військові заявляють, що літаки здійснюють близько 25 бойових вильотів на день, щоб допомогти урядовим військам президента Асада відбити Пальміру в угруповання “Ісламська держава”.

Читайте також:
Після виведення військ із Сирії Росія може активніше взятися за Україну, – експерт

Авіація США в Сирії знищила грузина – одного з лідерів ІДІЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна