Авіація США в Сирії знищила грузина – одного з лідерів ІДІЛ

 

Один із лідерів терористичного угруповання “Ісламська держава” Умар аш-Шишані (справжнє ім’я – Тархан Батірашвілі), відомий також як Умар-Чеченець”, загинув під час американського бомбардування на північному сході Сирії. Це підтвердили в Пентагоні 14 березня, повідомляє “Радіо Свобода”.

Атака з повітря на колону автотранспорту, в складі якої пересувався бойовик, сталася 4 березня біля сирійського міста Шаддаді. В критичному стані аш-Шишані перевезли до міста Ракка, фактичної столиці контрольованої угрупованням “Ісламська держава” території, але отримані травми виявилися несумісними з життям.

Абу Умар Аш-Шишані обіймав кілька посад у керівництві “ІД”, зокрема пост “військового міністра”.

Тархан Батірашвілі народився в січні 1986 року в селищі Біркіані в Панкіській ущелині в Грузії, працював пастухом, у 2007 році був призваний до грузинської армії, брав участь у російсько-грузинській війні 2008 року, демобілізувався у званні сержанта.
Восени 2010 року Батірашвілі був засуджений за обвинуваченням в незаконному зберіганні зброї; у в’язниці навернувся в радикальний іслам.
У 2012 році через Туреччину виїхав до Сирії. Спочатку очолював там угруповання “Джейш-аль-Мухаджірін валь-Ансар”, потім приєднався до ІДІЛ.
У травні 2015 року Державний департамент США оголосив винагороду в 5 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе в розшуку Батірашвілі – аш-Шишані.

Читайте також:
Путін почав часткове виведення російських військ із Сирії

Сторони конфлікту в Сирії в основному дотримуються умов перемир’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна