СБУ оприлюднила офіційну кількість своїх загиблих і поранених на Донбасі

 

За час проведення АТО на Донбасі загинули 12 та отримали поранення 92 працівники Служби безпеки України. Такі дані містяться в офіційній відповіді штабу Антитерористичного центру при СБУ на запит інтернет-видання “Новинарня”.

“Повідомляємо, що кількість осіб серед особового складу СБ України, які брали участь в АТО і отримали поранення або загинули у результаті збройного конфлікту на території Донецької і Луганської областей за весь час проведення антитерористичної операції [з травня 2014 року по лютий 2016 року], становить 12 загиблих та 92 поранених (травмованих)”, – ідеться в листі з антитерористичного центру СБУ, який підписав заступник начальника штабу АТЦ СБУ Андрій Кравченко.

При цьому, повідомили у штабі відомства, “співробітники СБ України відсутні у списках зниклих безвісти та осіб, які незаконно утримуються незаконними збройними формуваннями”.

СБУ відповідь кількість втрат в АТО

Варто зазначити, що “Новинарня” в лютому надсилала запит в СБУ під час підготовки статті про загальну кількість втрат в АТО різних силових відомств України.
Матеріал “Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур” було опубліковано 5 березня. Тоді сумарна кількість загиблих становила 2683.

У статті не йшлося про офіційні дані щодо втрат СБУ, адже Служба безпеки України не дала відповіді на запит у передбачені законом терміни.
Офіційний лист АТЦ СБУ на нашу адресу датовано 4 березня 2016 року. Однак він надійшов не електронною поштою, а Укрпоштою. Штемпель на конверті датований 12 березня, після чого ще потрібен був час на роботу з рекомендованим листом у поштовому відділенні.

Таким чином, ми уточнюємо втрати СБУ в АТО, які у згаданому матеріалі були подані з посиланням на виступ голови Служби Василя Грицака. 20 листопада 2015 року голова СБУ на брифінгу в Національній академії СБУ повідомив: “11 співробітників Служби безпеки загинули і ще понад 100 отримали поранення з початку антитерористичної операції”.

Читайте також:
Генштаб: “небойові” втрати Збройних сил з початку АТО – 320 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна