Росія фінансово підігріває антиукраїнські настрої в Нідерландах – глава МЗС

 

Росія намагається вкладати кошти  в антиукраїнську діяльність в Нідерландах перед референдумом щодо асоціації України та ЄС.
Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Росія намагається активно допомагати антиєвропейським і антиукраїнським силам. Наприклад, Росія використовує тему з референдумом в Голландії – друзі нам розповідають, як росіяни намагаються вкладати кошти в антиукраїнську діяльність”, – зауважив глава МЗС.

За його словами, РФ активно використовує нинішні кризи в Євросоюзі та бажання окремих європейських політиків відсунути українську проблему.

“Не будемо приховувати, що в Європі є певний перелік політиків, які абсолютно не збираються повертатися до довірливої співпраці з РФ – вони прекрасно розуміють, що таке Росія і що відбулося. Але під тиском міграційної кризи і багатьох викликів перед ЄС вони зацікавлені відсунути українську проблему. І РФ це активно використовує”, – підкреслив Павло Клімкін.

“Українське суспільство – це суміш креативності і ентузіазму, тому у нас багато друзів і помічників. Але і російські гроші теж працюють”, – додав міністр.

Як відомо, референдум у Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС відбудеться 6 квітня.
Навіть негативний для України результат цього плебісциту не означатиме, що асоціацію з усім Євросоюзом буде заблоковано.
На шляху до референдуму проводиться активна кампанія з дискредитації України в очах голландців.

Читайте також:
МЗС попереджає про хвилю фейків і провокацій проти України
перед референдумом у Нідерландах

“Азов” назвав фейком відео, в якому “страйкболісти” погрожують Голландії терактами

Кіпр завершив ратифікацію асоціації ЄС-Україна. Лишаються Бельгія й Голландія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна