Теракт в Анкарі: щонайменше 28 загиблих

У результаті сильного вибуху в столиці Туреччини Анкарі загинуло щонайменше 28 людей, ще близько 61 отримали поранення. Про це повідомляє BBC News із посиланням на місцеву владу.

Автомобіль, начинений вибухівкою, злетів у повітря в той момент, коли повз нього проїжджала колона військових машин та автобусів. Це сталося в районі неподалік паhламенту та генштабу збройних сил Туреччини.

Віце-прем’єр-міністр країни Бекір Боздаг назвав інцидент “актом тероризму”.

Як повідомляє турецька інформагенція “Анадолу”, о 20:25 за місцевим часом в Анкарі розпочалося засідання Ради безпеки Туреччини під головуванням президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

На ньому присутній також прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, який у зв’язку з трагедією скасував свою поїздку до Брюсселя.

При цьому агенція інформує, що Вища рада з радіо й телебачення Туреччини запровадила заборону на новини про вибух в Анкарі.

Останнім часом Туреччина зазнала низки серйозних атак. Зокрема, в січні стався вибух у Стамбулі на площі Султанахмет. Тоді загинуло 10 людей, майже всі – іноземні туристи.

За інформацією від представників турецької влади, той вибух організував  терорист-смертник із Сирії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.