Китай частково скасував візи для українців

 

Починаючи з 30 січня 2016 року, громадяни України можуть потрапити в Китай без візи. Щоправда, максимум на 144 години й лише на територію деяких регіонів – міста Шанхай, провінцій Цзянсу та Чжецзян.

Шанхай

Шанхай. Фото Live4travel.com.ua

Як повідомляє державна китайська інформагенція “Сіньхуа”, відповідне рішення ухвалив керівний орган Китаю.
“З санкції Держради КНР, із 30 січня поточного року в усіх відкритих для іноземних держав морських, сухопутних і повітряних контрольно-пропускних пунктах Шанхая та повітряних КПП Нанкіна (адміністративний центр провінції Цзянсу), а також Ханчжоу (адміністративний центр провінції Чжецзян) запроваджено 144-годинний безвізовий режим” для громадян 51 країни”, – йдеться в повідомленні.

Шестиденний безвізовий режим запроваджено, зокрема, для громадян України, Росії, США, Канади, Франції, Великої Британії, Німеччини, Японії, Бразилії, Мексики тощо.

Безвізовий режим актуальний для транзитних пасажирів, які здійснюють поїздку в третю країну чи регіон транзитом через КПП зазначених районів.

Починаючи з 2013 року, в перелічених районах уже діяв безвізовий режим для транзитних пасажирів із тих самих країн, але тільки терміном на 72 години. Тепер, відповідно, максимальний термін перебування в Шанхаї, Ханчжоу та Нанкіні без візи продовжено вдвічі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна