Удар по “Епіцентру”: поліція ідентифікувала тіла вісьмох загиблих, серед них — 12-річна дівчинка

За результатами ДНК-експертизи поліції вдалося ідентифікувати тіла вісьмох з 16 загиблих внаслідок авіаудару по будівельному гіпермаркету “Епіцентр”, який російські війська завдали 25 травня.

Про це в неділю, 26 травня, повідомили в поліції Харківської області.

Серед загиблих – 12-річна дівчинка, яка була відвідувачем закладу торгівлі.

Як повідомили в пресслужбі парафії української греко-католицької церкви святого Миколая Чудотворця, ім’я загиблої дівчинки – Марія. Вона перебувала в “Епіцентрі” разом з батьками. Її мама Ірина також загинула, а тато Юрій отримав поранення – його прооперували. Як зазначається, Марія була молодшою дочкою в сім’ї.

Жителька Харкова Ірина та її 12-річна дочка Марія, які загинули внаслідок авіаудару по "Епіцентру" 25 травня 2024 року. Фото: ФБ УГКЦ Харків парафія св. Миколая Чудотворця

Жителька Харкова Ірина та її 12-річна дочка Марія, які загинули внаслідок авіаудару по “Епіцентру” 25 травня 2024 року. Фото: ФБ УГКЦ Харків парафія св. Миколая Чудотворця

Роботи по розбору завалів на місці авіаудару не припиняються.

Станом на 16:08 загальна кількість загиблих внаслідок ворожої атаки становить 16 людей.

Зі згарища вилучені фрагменти тіл, їх ідентифікація триває. Постраждали 44 людини, з яких 14 жінок і 30 чоловіків.

На місці трагедії розгорнуто роботу штабу слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. Криміналісти відібрали 15 зразків букального епітелію у родичів загиблих.

Як нагадують у поліції, усі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися за номерами:+380934943162 або 102.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, близько 15:59 російська авіація скинула два КАБи на будівельний гіпермаркет “Епіцентр” у Харкові, внаслідок чого зайнялася пожежа на 130 тисячах квадратних метрів. На момент атаки всередині перебувало близько двох сотень людей.

Станом на вечір 25 травня 17 людей вважалися зниклими безвісти після бомбових ударів РФ по “Епіцентру”, повідомляв керівник слідчого відділу поліції Харківщини Болвінов. Рятувальні роботи призупинялися через нові повітряні тривоги.

Станом на 12:01 26 травня відомо про 14 загиблих. На місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. У 10 родичів зниклих безвісти, які вже звернулися до поліції, відібрано біологічні зразки. Встановлено особи трьох загиблих. Ідентифікація тіл триває.

Читайте також:
З’явилося відео моменту удару по “Епіцентру” в Харкові

З’явилося відео моменту удару по “Епіцентру” зсередини будівлі

Удари відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку: в “Епіцентрі” розповіли подробиці атаки на гіпермаркет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна