Удари відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку: в “Епіцентрі” розповіли подробиці атаки на гіпермаркет

Двоє загиблих внаслідок удару, завданого російськими військами по “Епіцентру” у Харкові, — працівники будівельного гіпермаркету. Ще 11 працівників не виходять на зв’язок.

Про це повідомила пресслужба “Епіцентру”.

Як повідомили в адміністрації торгового центру, після оголошення повітряної тривоги персонал зробив все можливе задля якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників. Проте два удари по центральній частині будівлі відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку. Внаслідок атаки почалася масштабна пожежа.

На цей момент відомо про двох загиблих працівників торгового центру. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв’язок. Дані про кількість постраждалих відвідувачів уточнюються. На місці події працюють рятувальники та пожежники.

“Компанія “Епіцентр” висловлює сум та глибокі співчуття родинам загиблих та поранених. Сімʼям працівників буде надано всю необхідну підтримку”, — додали в пресслужбі гіпермаркету.

Там також нагадали, що об’єкти національної мережі “Епіцентр” уже не вперше були атаковані загарбниками. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об’єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та захоплення українських територій окупаційними військами.

Знищений ТЦ  у Харкові було відкрито у 2014 році. Його загальна площа становила 13 300 кв. м.

Тим часом міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив, що кількість постраждалих в “Епіцентрі” зросла до 35 осіб.

У ДСНС повідомили, що 17:45 пожежу в торговельному центрі вдалося локалізувати.

Контекст

Як писала “Новинарня” раніше, близько 15:59 російська авіація скинула два КАБи на будівельний гіпермаркет “Епіцентр” у Харкові, внаслідок чого зайнялася пожежа.

Читайте також:
Дайте нам ППО, врятуйте людей, кожне неприйняте рішення — це втрата, — Зеленський відреагував на удар по “Епіцентру”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна