В енергосистемі – дефіцит. “Укренерго” третій день поспіль залучає аварійну допомогу з Європи

Станом на ранок 24 квітня споживання електроенергії зросло на 10%, через пошкодження енергооб’єктів протягом всієї доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії.

Про це повідомили в “Укренерго”.

23 квітня ввечері споживання було на 3,5% нижчим, ніж 22 квітня. Причина – застосування графіків обмеження потужності для бізнесу та промисловості з 18:00 до 22:00 через дефіцит електроенергії в енергосистемі.

“Протягом доби діють обмеження споживання на Харківщині. На ранок знеструмлено близько 207 тисяч побутових споживачів. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі. Диспетчерський центр “Укренерго” вимушений третій день поспіль залучати аварійну допомогу протягом майже всієї доби з енергосистем європейських країн”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Одещині внаслідок ранкової атаки пошкоджено частину обладнання місцевого обленерго. Без світла опинився один із районів Одеси. Тривають ремонтні роботи. Світло обіцяють відновити до кінця дня.

Через негоду знеструмлено на ранок 23 населені пункти в Хмельницькій області. З інших причин на ранок знеструмлені 400 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській областях.

“Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення”, – закликали в “Укренерго”.

Читайте також:
Для бізнесу та промисловості введуть обмеження через дефіцит в енергосистемі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна