Британія вперше передасть Україні авіабомби Paveway IV з лазерним наведенням, – The Telegraph

Велика Британія вперше надасть Україні авіабомби  з лазерним наведенням Paveway IV у межах останнього пакету військової допомоги.

Про це повідомляє The Telegraph.

Бомби Paveway IV, вперше використані Королівськими ВПС в Афганістані, несуть 500-фунтову осколково-фугасну боєголовку і використовують GPS і лазерне наведення для досягнення високого рівня точності. Вони можуть встановлюватися на винищувачі F-16 або на радянські літаки.

Про те, що наступна партія військової допомоги Лондона Києву буде містити Paveway IV повідомив і журналіст ВВС Джонатан Біль у Х (Twitter).

Довідково

Paveway IV — це високоточна авіабомба з GPS або лазерним наведенням. Її дальність польоту становить понад 30 км, залежно від висоти скидання та траєкторії польоту. Маса бомби 230 кг. Ця зброя є аналогом американських JDAM і французьких AASM. Американські союзники вже є на озброєнні ЗСУ, а бомби від Франції ще мають надійти.

Читайте також:
Британія надає свій найбільший пакет військової допомоги для України – на $617 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна