На Вінниччині знайшли автомобіль військових, які застрелили 20-річного поліцейського

На території Вінницької області знайшли автомобіль військових, які вночі 20 квітня розстріляли двох поліцейських у Гайсинському районі.

Про це повідомив керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури в сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Самих нападників у ньому не було, але в автівці виявили боєприпаси — вочевидь, саме їх ховали у багажнику, коли поліцейські попросили оглянути його.

“На території Вінницької області було виявлено транспортний засіб, за допомогою якого переміщувались підозрювані особи. Також на тому місці були виявлені боєприпаси, які відносяться до військового майна”, — зазначив Рихлюк.

На території Вінницької на суміжних областей проводяться розшукові дії з метою встановлення місця перебування нападників.

Тим часом вінницькі телеграм-канали публікують фото нібито того самого знайденого автомобіля — він увесь закривавлений. Також видно сліди куль.

Контекст

Під час комендантської години вночі 20 квітня у Вінницькій області невідомі розстріляли двох поліцейських.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Вінницької області.

Інцидент стався близько 2:00 біля села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району.

Працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору.

Двоє чоловіків, які в ньому сиділи, відкрили вогонь по поліцейських.

Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник поранений.

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину.

Як повідомили в МВС України, загиблий під час нічного нападу поліцейський — Максим Зарецький. Йому було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року служив у секторі реагування патрульної поліції. Без єдиного сина залишились батьки чоловіка.

Максим Зарецький. Фото: МВС України

“Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем”, — зазначають у МВС.

Як повідомляє “Суспільне”, поранення отримав капітан Максим Шарапанський. Його здоров’ю нічого не загрожує.

ЗМІ ширилась інформація, що один із чоловіків, які скоїли напад на поліцейських, був у камуфляжній формі. Це прокоментував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко:

“Неважливо, хто та в якому одязі, в якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю закону. Мої співчуття родині та близьким загиблого поліцейського.

І так: цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає”, — зазначив він.

Згодом у генпрокуратурі повідомили, що епервіряють причетність до злочину двох військовослужбовців.

Згодом у мережі з’явилося відео розстрілу поліцейських.

Відео з боді-камери вбитого поліцейського в мережу виклало вінницьке видання “20 хвилин”.

На ньому видно, як поліцейські зупинили автомобіль і попросили водія та пасажира показати документи і відкрити багажник, а також момент самого розстрілу.

Як повідомляє вінницьке видання, ймовірні злочинці — батько та син Віталій та Валерій Васілаке. Вони родом із села Піщанка Вінницької області. Ймовірно, везли щось заборонене в багажнику темно-зеленої Suzuki Grand Vitara.

Віталій та Валерій Васілаке

Хоча на відео військові сказали, що служать у 28-й ОМБр, в бригаді повідомили, що вони вже понад рік там не служать.

Водночас у Сухопутних військах ЗСУ заявили, що ймовірні злочинці служать в одній з військових частин.

“На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних сил України.

Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського”, — зазначили в Сухопутних військах та наголосили, що злочинці мають понести найсуворіше покарання.

Читайте також:
Справи Майдану: до суду скерували матеріали щодо ще двох беркутівців за розстріл мітингувальників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна