Україна за кілька тижнів отримає від Німеччини ще одну ЗРК Iris-T SLM

Україна у найближчі декілька тижнів отримає від Німеччини зенітно-ракетний комплекс Iris-T SLM.

Про це пише Bild з посиланням на заяву керівника компанії Diehl Defence, що виробляє ЗРК Iris-T SLM Гельмута Рауха, цитує “Суспільне”.

Повідомляється, що Гельмут Раух прибув до України разом з віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком. Про його візит не було оголошено. За словами Рауха, Україна вже має на озброєнні три ЗРК Iris-T і скоро отримає ще одну батарею.

“Три наші системи вже знаходяться в Україні, і ще більше буде поставлено цього року. Наступна — лише за кілька тижнів”, — сказав керівник Diehl Defence.

Нагадаємо, зранку 18 квітня до Києва з неанонсованим візитом прибув віцеканцлер і міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек разом з бізнес-делегацією. В українській столиці німецький політик має зустрітися, зокрема, з президентом Володимиром Зеленським, віцепрем’єр-міністеркою, міністеркою економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком.

Читайте також:
Німеччина передає Україні нову партію військової допомоги: що входить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна