РФ атакувала супутникове мовлення України: постраждали чимало телеканалів

Внаслідок російської атаки на супутникове мовлення України 17 квітня було призупинено мовлення близько десятка телеканалів на супутнику Astra.

Про це повідомляє “Економічна правда“.

Про проблеми із супутниковим мовленням першою повідомила група 1+1 media.

“Відбулися чергові спроби заглушити супутникове мовлення України на транспондері Astra 4A 11766 H, де здійснюють мовлення 39 телеканалів, серед яких і власні та партнерські телеканали 1+1 media, зокрема 1+1 Україна, 1+1 Марафон, 2+2, ТЕТ, Плюсплюс, Бігуді, KVARTAL TV та інші”, – йдеться в повідомленні.

Трансляцію тимчасово призупинили до усунення проблеми. Українців закликали за можливості, забезпечити прийом телевізійних сигналів телеканалів з різних альтернативних джерел — Т2, кабель, ОТТ, Інтернет (сайти телеканалів, YouTube).

Проблеми на транспондері Astra 4A 11766 H підтвердив також “24 канал”, який закликав глядачів стежити за ефіром у YouTube.

“Цієї весни РФ почала активно глушити сигнали українських телеканалів на супутниках Astra4A та Hotbird13E, які належать європейським телекомунікаційним компаніям SES та Eutelsat”, – зазначили в медіа.

Крім того, втручання в його роботу зафіксували на телеканалі Freeдом: на супутнику Hot Bird 13G зловмисники глушили сигнал і тимчасово підмінили контент телеканалу.

Близько 15-ї години дня 17 квітня замість Freeдом узагалі почав мовити телеканал з логотипом “ZA Жизнь!”. Через пів години мовлення Freeдом на супутнику Hot Bird 13G було відновлено.

Читайте також:
СБУ про кібератаку на “Київстар”: російські хакери проникли у систему щонайменше у травні 2023-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна