Україна отримає 24 винищувачі F-20 від Нідерландів: міністерка оборони розповіла, коли почнуть поставки

Нідерланди передадуть Україні 24 винищувачі F-16.

Про це заявила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен в інтерв’ю Укрінформ.

За її словами, почати поставки винищувачів можуть уже цього літа.

“Вони будуть передані Україні, як тільки все буде готово. Цей момент залежить від підготовки українських пілотів і технічного персоналу, а також, звісно, від інфраструктури. Ця передача — це спільна робота, спільні зусилля з Україною, а також з Данією, Сполученими Штатами та іншими країнами. Це важко, це складно, але це станеться. Наша коаліція сподівається, що вже цього літа ми зможемо почати поставки винищувачів F-16, спочатку данських, а потім і нідерландських”, — зазначила Оллонґрен.

Окрім цього, міністерка прокоментувала чутки про те, що вона разом з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте особисто просили США допомогти Україні з F-16.

“Скажімо, ми обговорювали всі можливості з нашими партнерами та друзями. На мою думку, має значення те, що ми разом зі Сполученими Штатами й Данією змогли ухвалити це рішення. Відтоді ми дуже наполегливо працювали, щоб забезпечити його виконання”, — зазначила вона.

Читайте також:
Євлаш про навчання українських пілотів на F-16: Дві групи вже відточують навички

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна