Росія вчетверо збільшила використання хімічних боєприпасів

Росія продовжує нарощувати використання хімічних боєприпасів — протягом останнього місяця зафіксовано 371 такий випадок, що вчетверо більше, ніж за такий самий час у попередній період.

Про це в п’ятницю, 5 квітня, заявляє командування Сил підтримки ЗСУ.

“Тенденція до зростання, а використання ворогом небезпечних хімічних речовин стало системним. Протягом останнього місяця мобільними групами угруповання сил і засобів підтримки та іншими підрозділами Сил оборони зафіксовано 371 випадок застосування ворогом боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних речовин, що на 90 випадків більше, ніж за попередній період”, — йдеться в повідомленні командування.

Як повідомляється, основним способом доставки є використання безпілотних літальних апаратів, переважно зі скидом гранат К-51 та РГ-ВО.

Загалом Силами оборони України за період з лютого 2023 року по березень 2024 року було зафіксовано 1412 випадків застосування Російською Федерацією боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

“Противник продовжує застосовувати боєприпаси, які містять небезпечні хімічні речовини, чим порушує “Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення”, а також закони та звичаї ведення війни. Такі дії Російської Федерації набувають системного характеру, а тенденція застосування тільки зростає”, — підкреслює командування Сил підтримки ЗСУ.

Читайте також:
Росія застосовує УМПК – плануючі авіабомби з супутниковою навігацією: як протидіяти?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна