Україна отримає від Фінляндії новий пакет допомоги на €188 млн

Фінляндія одночасно з підписанням угоди про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку оголошує про виділення Україні 23-го пакета допомоги загальною вартістю 188 мільйонів євро.

Про це йдеться у тексті оприлюдненої безпекової угоди між Україною та Фінляндією.

“З урахуванням внеску Фінляндії у розмірі 30 мільйонів євро у чеську ініціативу спільних закупівель артилерійських боєприпасів для України підтримка України з боку Фінляндії у 2024 році вже перевищує 400 мільйонів євро”, – йдеться в тексті угоди.

Що увійде до 23-го пакета допомоги від Фінляндії не розкривається. Водночас, згідно з документом, протягом цього року Фінляндія планує виділити Україні ще щонайменше два пакети допомоги.

Нагадаємо, 3 квітня до Києва з візитом прибув президент Фінляндії Александр Стубб, у рамках якого підписав з українським колегою Володимиром Зеленським угоду про безпекову співпрацю та довгострокову підтримку.

Читайте також:
Сотні одиниць бронетехніки, зенітні ракети Aster і боєприпаси: Франція передасть Україні новий пакет військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна