Зеленський провів спецнараду щодо перспектив України у співпраці з НАТО на 2024 рік: деталі

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 1 квітня розповів про деталі спеціальної наради щодо перспектив України у співпраці з Північноатлантичним альянсом у 2024 році.

“Усі наші міжнародники були, міністр оборони, міжнародна команда міністерства. Цей рік ставить перед відносинами між Україною та НАТО кілька фундаментальних питань. Зокрема, це стосується і саміту у Вашингтоні, і багатьох інших аспектів взаємодії. Тільки з Україною в Альянсі можна розраховувати на справжню безпеку у Європі”, — наголосив український лідер.

Крім того, президент провів тривалу й детальну нараду з військовими та урядовцями щодо дронів, усіх необхідних видів безпілотників – від FPV до українських ударних дронів, які показують відмінні результати в глибоких ударах по воєнному потенціалу Росії.

“Говорили сьогодні і про нюанси виробництва, і про підтримку та фінансування, про контракти, про необхідну гнучкість у визначенні пріоритетів. Саме те, чого вимагає війна, повинне вироблятися нашим оборонно-промисловим комплексом – стільки, скільки потрібно, так вчасно, як потрібно. Очевидно, що дрони в цій війні скажуть одне з вирішальних слів для перемоги, і це має бути українське слово, українські дрони, українська перемога, а отже, потрібно більше й більш ефективних українських безпілотників. Можемо це забезпечити.

Говорили також сьогодні на нараді і про системи радіоелектронної боротьби. Ми зараз маємо відчутну кількість українських розробок, маємо достатньо велике бажання наших виробників зміцнити нашу оборону засобами РЕБ. Забезпечуємо державний ресурс, максимум необхідного і працюємо над комплексними рішеннями. Такими рішеннями, які дадуть потрібне прикриття всьому фронту. Кожен в уряді України, кожен у Силах оборони та безпеки України, хто відповідає за цей напрямок безпілотників, чітко знає свої завдання. Час, оперативність у виконанні завдань матиме вирішальне значення. І я дякую всім, хто працює на сто відсотків ефективно в цьому напрямі”, – зазначив Зеленський.

Читайте також:
Зеленський вручив ордени “Золота Зірка” Героям України та рідним загиблих. Хто й за що отримав найвищу нагороду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна