ЗСУ отримали понад 80 зразків озброєння та військової техніки українського виробництва

За перші три місяці 2024 року Міністерство оборони України допустило до експлуатації у війську понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва.

Про це в суботу, 30 березня, повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк у колонці видання “Інтерфакс”.

За його словами, найбільша група в цьому переліку — боєприпаси різних типів та калібрів.

Друга група за кількістю — БПЛА. Окрім БпАК для ведення повітряної розвідки, які зазнали модернізації, у цій лінійці є і абсолютно нові дрони різних типів: як FPV-камікадзе, так і ударні БПЛА багаторазового застосування, розраховані на різні відстані дії.

Третя група — наземні роботизовані комплекси та засоби РЕБ. Серед засобів РЕБ вітчизняного виробництва, нещодавно допущених до експлуатації, — системи тактичного рівня, покликані створювати локальний «купол» для прикриття бойових позицій наших військ чи бойової техніки.

У переліку зразків озброєння та техніки вітчизняного виробництва, які відповідні підрозділи МОУ кодифікували (допустили до експлуатації) у першому кварталі 2024 року, окрім вище названих, також — броньована та спеціальна техніка, 120 мм міномет, засоби зв’язку та транспортні засоби.

За словами заступника міністра оборони, зараз в секторі оборонного виробництва та розробок в Україні працюють близько 500 підприємств та компаній. Переважна більшість з них — приватні структури.

Він також зазначив, що на замовлення Генштабу ЗСУ, Міноборони пріоритетно закуповує озброєння за так званим “критичним списком”, далі “закриває” першочергові потреби (серед них — артилерійські, мінометні боєприпаси, снаряди для РСЗВ, ракети, БпЛА, системи РЕБ тощо). На решту коштів закуповується все інше озброєння і техніка.

Читайте також:
Агенція оборонних закупівель придбає ще чотири тисячі дронів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна