Штати ввели санкції проти російських компаній, що займаються віртуальними активами

Міністерство фінансів США 25 березня оголосило про санкції проти тринадцяти юридичних та двох фізичних осіб із Росії, причетних до надання фінансових послуг і технологічного сектора російської економіки.

Про це йдеться в пресрелізі відомства 25 березня.

Зазначається, що підсанкційні особи розробляють або пропонують послуги у віртуальних активах, що дозволяють ухилятися від санкцій США, або перебувають у власності чи під контролем інших осіб із санкційного списку.

У санкційному списку США опинились, серед іншого, московські фінтех-компанії B-Crypto, “Системи розподіленого реєстру”, “Лайтхаус”, “Центр розробки електронних платіжних засобів” і “Атомайз”, які співпрацюють із підсанкційними російськими банками.

Крім того, Мінфін США наклав санкції на російські компанії “Веб3 Технології” та “Веб3 Інтегратор”, які працюють із технологією блокчейн, естонською Bitfingroup OÜ і кіпрською Tokentrust Holdings, що пов’язані з РФ. Під обмеження потрапили акціонер “ВЕБ3 Технології” Ігор Кайгородов та власник і директор “Центру розробки електронних платіжних засобів” Тимур Буканов.Окремо США запровадили санкції проти трьох російських компаній, які допомагали купувати Росії технологічне обладнання – зокрема й для оборонного сектора – в обхід санкцій.

Читайте також:
США ввели санкції проти повітряних сил РФ та ПВК “Вагнер”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна