“Могли б збити”: вночі одна з російських ракет залетіла на територію Польщі

доповнено

Одна з російських крилатих ракет, якими країна-агресор атакувала західні області України в ніч на 24 березня, залетіла на територію Польщі.

Про це повідомило міноборони Польщі у соцмережі Х (колишній Twitter).

“О 4:23 сталося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених цієї ночі авіацією дальньої авіації Російської Федерації. Цілями ударів були міста Західної України”, — йдеться в повідомленні.

Об’єкт увійшов у польський простір поблизу міста Осердов (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд.

Протягом усього польоту за ним спостерігали військові радари.

“Сьогодні вночі були запущені всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі. Серед іншого була активізована польська та союзницька авіація”, — додали в міноборони Польщі.

Коли стало відомо про ракетний удар по Львівщині, Польща підняла в повітря дві пари F-16.

“Ракети, які мають на борту пілоти, могли б збити цей обʼєкт, якби він залетів глибше і загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію”, – сказав радник міністра оборони Мечислав Бєнєк.

Читайте також:
Польща і Німеччина запустять у березні “коаліцію бронетехніки” для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна