Польща і Німеччина запустять у березні “коаліцію бронетехніки” для України

Польща та Німеччина 26 березня дадуть старт “коаліції бронетехніки” для потреб Збройних Сил України.

Про це заявив віцепрем’єр – міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш під час зустрічі з німецьким міністром оборони Борисом Пісторіусом в центрі міноборони Польщі у Геленові поблизу Варшави, передає “Укрінформ”.

“26 березня ми як співлідери – Польща та Німеччина – активуємо коаліцію бронетехніки для підтримки України. Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені”, – заявив Косіняк-Камиш.

Він додав, що Варшава і Берлін є співлідерами цього проєкту, і до нього вже приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція, Італія.

При цьому Пісторіус підкреслив, що ця коаліція має “довгостроковий характер”. За його словами, ключовим є збільшення виробництва усілякого роду оборонної продукції у межах польсько-німецької співпраці.

Читайте також:
Шольц анонсував коаліцію далекобійної артилерії для України
Німеччина передала Україні новий пакет допомоги: що в списку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна