Пройшли пекло, а їх почали називати “людоловами”: командувач Сухопутних військ заступився за військовослужбовців ТЦК

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк закликав не цькувати військових з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. За його словами, таким чином українці грають на боці ворога.

Про це він написав в неділю, 24 березня, на своїй сторінці у Facebook.

“Вищий пілотаж мистецтва війни — зруйнувати замисли ворога і завдати йому поразки, не застосовуючи свого війська в бою. І судячи з останніх місяців, росіяни дуже вправно користуються давньокитайськими стратагемами ведення війни. А деякі наші співгромадяни, на жаль, втратили розуміння, що їхні дії та публічні вислови перетворились на потужну зброю в руках ворога. Який не полишав, не полишає і ніколи не полишить свого прагнення знищити Україну”, — зазначає Павлюк.

Він наголосив, що від черг до ТЦК на початку повномасштабного вторгнення українці перейшли до цькування військових з ТЦК.

“Згадаймо, що у нас писали й поширювали в соцмережах два роки тому і порівняймо з тим, що зараз. Від черг до ТЦК і мемів “як служити — то всі хворі, а як воювати — то всі здорові”, ми дійшли до цькування військових з ТЦК та моральної підтримки ухиляння від захисту України. Два роки тому (ще не маючи й десятої долі сьогоднішніх засобів ППО, озброєнь та досвіду повномасштабної війни!) ми з усім тим чудово розуміли, як важливо зірвати мобілізацію на Росії. Тішились кожному підпаленому там військкомату, раділи чергам їхніх ухилянтів, що панічно тікали до Грузії та Казахстану. З тодішньої єдності та згуртованості наш простір новин та обговорень так скотився (а точніше, оскотинився!), — підкреслив командувач Сухопутних військ ЗСУ.

За його словами, зараз у стрічках новин є безліч репортажів про “нещасних потопельників у Тисі” чи загони “бойових гуцулів”, але майже відсутні матеріали щодо роботи ТЦК, особливостей проходження військової служби, необхідності виконання військового обов’язку.

Окрім цього, ставлення до військовослужбовців ТЦК залишає бажати кращого.

“Сьогодні ТЦК та їхні роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров’я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати “людоловами”?” — зазначає Павлюк.

Він також підкреслює, що неправомірною передусім є відмова чоловіків від свого конституційного обовʼязку — захисту України, а в матеріалах ЗМІ на кшталт “пакування в бус” ухилянтів не зазначається, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків.

“У різних соцмережах: YouTube, Facebook або Tik-tok безліч відео з вирваним з контексту змістом. Нам часто дорікають: “ви самі винні, ви не змінюєтеся!” Це не так. Ми змінюємося, ми бачимо і наші недоліки і щодня працюємо, щоб ставати кращими, більш зрозумілими! Попереду велика робота, і без вашої допомоги нам буде набагато важче! Адже тільки разом ми зможемо вистояти перед цією навалою і врешті-решт Перемоги! Розбий союзи ворога, розділи його бойові порядки — вчить давньокитайська стратегія війни. Протиставлення армії цивільним – один з її пунктів. Тож перш ніж поділитись “кричущим сюжетом про порушення прав” та тяжку долю “бідолашних ухилянтів”, варто запитати себе: кому це насправді допомагає перемогти у війні? Точно що не Україні”, — підсумував Павлюк.

Читайте також:
На Буковині із сокирою напали на працівника ТЦК, який воював з 2014 року й двічі нагороджений орденами “За мужність”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна