На Буковині із сокирою напали на працівника ТЦК, який воював з 2014 року й двічі нагороджений орденами “За мужність”

У Чернівецькій області двоє місцевих жителів поблизу контрольно-пропускного пункту наїхали на працівників центру комплектування, а потім напали на них із сокирою.

Як повідомила речниця нацполіції Чернівецької області Кароліна Маришева в коментарі “Суспільному”, подія сталася 7 березня у селі Плоска Вижницького району поблизу КПП “Горлеча” під час проведення перевірки військово-облікових документів.

Водій автомобіля марки “ВАЗ-2121” наїхав на 41-річного працівника ТЦК. Потім розвернувся на машині та зупинився поблизу військовослужбовців. Опісля вдарив чоловіка тупою частиною сокири у передпліччя.

Інший чоловік теж завдав ударів військовослужбовцю в плече. Внаслідок цього працівник ТЦК травмувався. Крім цього, чоловіки пошкодили лобове скло та вікна автомобіля військовослужбовців, а потім втекли.

Згодом правоохоронцям вдалося затримати нападників — ними виявилися місцеві жителі 28 та 43 років.

У поліції розпочали кримінальне провадження за фактом хуліганства. Санкція статті передбачає ув’язнення від 3 до 7 років.

Голова Селятинської громади Валерій Полянчук повідомив, що син водія автомобіля зник безвісти на війні, окрім того, батько 43-річного водія авто є добровольцем та з 2014 року воює в АТО. 28-річний чоловік на коні також воював в АТО, він є братом водія авто.

“Я з’ясував зі старостою, тому що чоловік з іншого села. Це правда. Але інцидент, який він зробив не знаходить виправдання”, — каже Полянчук.

Водночас постраждалі працівники ТЦК та СК — бійці, яких у зв’язку з пораненнями перевели з бойових частин.

Один з них — Микола Мусензовий, який захищав Україну всі десять років війни — з 2014 року. Зокрема, він служив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді.

Про це розповів побратим Мусензова Ігор Гоцан у відео, яке оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці.

“Бачили відео де у тилі чоловік на “Ниві” збиває працівників ТЦК та потім нападає на них із сокирою? На тому відео Микола Мусензовий, наш побратим, головний сержант другого взводу, другої роти 108-го ОГШБ 10-ї бригади. Нас з початку повномасштабного вторгнення було десь 140 чоловік в роті, з яких лишилося чоловік 12. Багато дотепер лікуються, багато загинули. Дехто, кому надали статус обмежено придатного, перевівся працювати в тилові підрозділи або ТЦК. І тепер думаю — чи варто було людині пройти пекло, втратити здоров’я, аби вдома якісь гуцули нападали на нього із сокирою? Надіюсь, що їх не заберуть до армії, а посадять”, — сказав він у зверненні.

На фейсбук-сторінці 108-го окремого гірсько-штурмового батальйону повідомили, сержант  Микола Леонідович Мусензовий з позивним Граніт пройшов важкі бої за деокупацію Київщини та в стриманні ворога на Бахмутському напрямку.

“Мусензовий знав про війну задовго до лютого 2022 року, адже підписав контракт, перебував на посаді головного сержанта взводу. Вже під час повномасштабного вторгнення був старшим групи, що неодноразово виходила на штурми ворога. Серед своїх побратимів заслужив повагу і лише позитивні відгуки! Його позивний Граніт повністю відповідає його фізичній і моральній витривалості”, — зазначають у батальйоні.

За свої бойові заслуги Мусензовий двічі нагороджений орденами “За мужність”.

Отримав важке поранення і після лікування повернувся до батальйону. Після другого важкого поранення був переведений до Чернівецького обласного ТЦК та СП.

“Вимагаємо від правоохоронних органів суворого покарання щодо нападників і притягнути до відповідальності присутніх там правоохоронців за їхню бездіяльність”, — наголошують у батальйоні.

Читайте також:
Дніпро: трьох нападників на громадську активістку засудили до 11 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна