РФ могла купувати у західних компаній супутникові знімки для ударів по Україні, – Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Москва могла купувати в американських компаній супутникові знімки об’єктів в Україні для завдання по них ударів.

Про це він сказав у коментарі “Суспільному”.

“Всі країни купують, і ми в тому числі. Це суто комерційна послуга. Вони і раніше використовували комерційні знімки”, — зазначив Буданов.

Контекст

Напередодні заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко у коментарі виданню The Atlantic зазначила, що експерти Міноборони припускають, що росіяни для завдання ударів по України та перевірки результатів, ймовірно, купують космічні знімки через треті компанії, зокрема західні.

Унаслідок цього Міністерство оборони України готує механізм обмеження розвідувальних космічних можливостей країни-агресора.

Читайте також:
МОУ та DeepStateUA домовились про швидкий обмін інформацією про зміни на фронті: підписано меморандум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна