МОУ та DeepStateUA домовились про швидкий обмін інформацією про зміни на фронті: підписано меморандум

Міністерство оборони України і DeepStateUA підписали меморандум про співпрацю. Його ціль – забезпечити обмін даними між МОУ та ГО “Діпстейт ЮА” задля посилення Збройних сил актуальною інформацією на фронті.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті відомства 13 березня.

“Міністерство оборони зацікавлене використовувати найкращі практики IT-проєктів задля підвищення обороноздатності держави. Співпраця з DeepStateUA дозволить швидко і ефективно накопичувати та обробляти необхідні дані перебігу воєнних дій”, – заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Своєю чергою співзасновник DeepState Роман Погорілий наголосив, що разом з МО проєкт зможе працювати більш ефективно задля перемоги.

“Сьогодні наша мапа — це не просто позначення, а суспільна увага, потреба і життя людей, адже нею користуються різні служби та військові у своїй роботі”, — додав він.

Довідково

DeepStateUA – це аналітичний проєкт, що висвітлює інформацію щодо перебігу російсько-української війни за допомогою інтерактивної онлайн мапи бойових дій. DeepStateMap.Live дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій – і містить позначки щодо статусу різних територій: окуповані, звільнені, щойно звільнені чи сірі зони.

Читайте також:
У лютому Міноборони допустило 60 зразків озброєння й військової техніки до експлуатації в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна