У лютому Міноборони допустило 60 зразків озброєння й військової техніки до експлуатації в ЗСУ

У січні-лютому 2024 року допущено до експлуатації у Збройних силах України майже вдвічі більше зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), ніж за аналогічний період минулого року.

Про це поінформував міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, пише пресслужба Міноборони.

“Зокрема, у лютому 2024 року Міністерством оборони України кодифіковано та допущено до експлуатації у військах приблизно 60 зразків ОВТ українського й іноземного виробництва. Для порівняння, у лютому минулого року – 33 одиниці”, – зазначив Гаврилюк.

Він також звернув увагу, що зростає не лише загальна кількість зразків ОВТ допущених до експлуатації у ЗСУ, але й кількість нових зразків зброї вітчизняної розробки та виробництва.

Серед нових зразків ОВТ, кодифікованих та допущених до експлуатації упродовж лютого 2024 року, є декілька засобів РЕБ, зокрема, так звані “окопні” радіоелектронні засоби, що дозволять ефективно протидіяти ворожим FPV-дронам.

Допуск до експлуатації також отримали шість зразків автомобільної та спеціальної техніки та 120-мм міномет українського виробництва.

Крім того, у переліку новинок для ЗСУ – технічні засоби розмінування, елементи динамічного захисту для бронетехніки та боєприпаси для БПЛА.

Кодифікація, тобто допуск зразка озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва до експлуатації з присвоєнням йому номенклатурного номера НATO, дозволяє закуповувати його за кошти з державного бюджету у виробників для підрозділів Сил оборони України.

Читайте також:
Міноборони анонсувало застосунок для військових Армія+
МОУ впроваджує автоматизовані системи обліку у військових частинах: детальніше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна