МОУ впроваджує автоматизовані системи обліку у військових частинах: детальніше

Міністерство оборони впроваджує автоматизовані системи обліку у військових частинах. Це допоможе у плануванні, веденні обліку та звітності за напрямком тилового забезпечення.

Про це ввечері 21 лютого заявила пресслужба відомства.

“Фактично, це відцифрований журнал обліку продуктів, пально-мастильних матеріалів, речового майна. Автоматизація процесів для нас – це економія часу. Це надзвичайно важливо під час війни. Бюрократія має залишитися в минулому. Тому ми звернулися за допомогою до компаній, які мають відповідний досвід побудови цифрової інфраструктури. Зокрема, вже відгукнулась компанія, яка погодилася допомагати Міноборони на волонтерських засадах”, – розповів заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Зазначається, що автоматизація також допоможе:

  • підвищити ефективність управління;
  • зменшити кількість помилок через людський фактор;
  • створити єдине середовище зберігання електронних документів;
  • пришвидшити виконання однотип.

Міноборони зауважило, що запровадження такого технічного рішення у першу чергу має спростити життя начальникам продовольчої, речової служби та служби пально-мастильних матеріалів у військових частинах.

“Наприклад, якщо говорити про харчування. Відтепер начальник продовольчої служби, коли складатиме меню на тиждень, бачитиме в програмі кількість продуктів на складі, що треба дозамовити, яку кількість продуктів буде використано, крім цього одразу буде підтягуватися калорійність страв!” – пояснив Половенко.

Програму вже тестували в кількох військових частинах, нині фінальні випробування відбуваються в зоні бойових дій.

Читайте також:
Міноборони анонсувало застосунок для військових Армія+
МОУ видало першу ліцензію на роботу з наркотичними засобами в бойових умовах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна