Поляки розблокували рух транспорту на ПП “Медика – Шегині”: яка ситуація на інших пунктах пропуску

Рух усіх транспортних засобів у пункті пропуску “Медика-Шегині” повністю відновлено.

Про це повідомив посол України в Польщі Василь Зварич. Цю інформацію підтвердила і Державна прикордонна служба України 20 березня.

“Рух усіх транспортних засобів у пункті пропуску “Медика-Шегині” повністю розблокований і відбувається в штатному режимі”,- зазначив Зварич.

Як повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, заблокованими станом на 21 березня залишаються 4 напрямки кордону з Польщею: “Ягодин”, “Устилуг”, “Угринів” та “Рава Руська”.
На напрямку цих пунктів пропуску польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки, але, до прикладу, по “Раві Руській” та “Ягодину”, як і раніше, не пропускаються вантажні транспортні засоби з України в Польщу.
Крім того, по напрямку “Ягодина” протестувальники пропускають досить незначну кількість вантажівок, які їдуть в Україну. За минулу добу таких було лише 50, що для цього напрямку є критично низьким показником, додав Демченко.
Сукупно в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі, станом на ранок 21 березня, перебувають майже 850 вантажівок. Найбільше навпроти “Ягодина” та “Рави Руської”.

На інших напрямках західного кордону, за словами Демченка, також зберігаються черги, адже водії перевізники обирають собі інші ділянки через ускладненість руху на українсько-польській ділянці . Зокрема, навпроти ПП “Тиси” на території Угорщини черга з вантажівок сягає 1000 автомобілів, ще 530 автівок – в черзі навпроти пункту пропуску “Ужгород” з боку Словаччини, і майже 400 т.з. на румунсько-українському кордоні навпроти ПП “Порубне”.

Читайте також:
Поляки знову блокуватимуть пункт пропуску “Корчова – Краківець”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна