Міністр оборони Естонії приїхав до Києва і оголосив про нову військову допомогу ЗСУ на €20 млн

Естонія надішле Україні новий пакет військової допомоги на 20 мільйонів євро.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва 21 березня, ідеться на сайті оборонного відомства Естонії.

Певкур у Києві зустрівся з міністром оборони Рустемом Умєровим.

Повідомляється, що у новому пакеті допомоги, серед іншого, будуть артилерійські боєприпаси, протитанкові гармати, вибухові речовини, протигази, снайперське спорядження та боєприпаси меншого калібру.

“Ми склали цей пакет, зосереджуючись на тому, щоб забезпечити максимальну вигоду для України, і водночас переконатися, що він не зменшити готовність оборони Естонії”, – зазначив Певкур.

Пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу Європейського Союзу щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Внесок Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

Міністр оборони Естонії наголосив, що із наближенням літа Україні потрібні насамперед боєприпаси, усі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Читайте також:
Іспанія готується передати ЗСУ ще 19 “Леопардів 2”, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна