Через атаки дронів порт у Санкт-Петербургу припинив перевалку селітри, – ЗМІ

Великий порт Санкт-Петербургу на тлі атак українських безпілотників у лютому припинив перевалку селітри. Російська влада в майбутньому планує винести перевалку селітри за межі міста, імовірно, в Усть-Лугу.

Про це з посиланням на російське видання “Комерсант” повідомляє “Економічна правда”.

Джерело російського видання зазначає, що йдеться про обсяги близько 3 млн тонн на рік. Для порту, який і так перебуває в непростому становищі через втрату торгових операцій з Європою, це досить суттєвий удар.

За інформацією співрозмовників, операції припинені через заборону влади, при цьому прийнято рішення про винесення перевалки селітри за межі міста.

Після атаки безпілотників на Петербурзький нафтовий термінал у січні губернатор Алєксандр Бєглов побоюється можливої диверсії з руйнівними для міста наслідками. Аміачна селітра потенційно вибухонебезпечна. Як нове місце перевалки селітри називають Усть-Лугу.

З 13 лютого до кінця місяця ВАТ РЖД вводило обмеження на навантаження аміачної селітри та нітрату амонію призначенням на станції Автово та Автово-екс., Новий Порт та Новий Порт-екс, Бронка та Бронка-екс., Предпортова та Передпортова-екс. на адресу всіх одержувачів вантажу.

Компанія пояснила цей захід “обставинами, що виникли через обмеження перевалки вантажу у Великому порту Санкт-Петербург”. На березень заборона була продовжена.

На даний момент виробники, які вели перевалку через порт Санкт-Петербург, шукають інші варіанти експорту. Це ускладнюється тим, що портових потужностей для перевалки добрив у Росії зараз і так не вистачає, а ті, що є, вже є законтрактованими.

Найбільш очевидним варіантом є термінал в Усть-Лузі, але для перенаправлення туди обсягів селітри з Санкт-Петербурга його інфраструктуру потрібно модернізувати під нові вимоги до відвантаження в укріплених контейнерах.

Читайте також:
У Петербурзі горить Південна ТЕЦ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна