Військовий, який втратив руку на війні, з нуля збирає FPV-дрони протезованою рукою на власній кухні

Військовий Микола після важкого поранення на фронті втратив руку, але попри це й зараз допомагає Силам оборони України, власноруч збираючи FPV-дрони на власній кухні протезованою рукою.

Історію військового розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

До лютого 2022 року Микола працював електриком, а у вільний час лагодив повербанки та світильники.

24 лютого його життя, як і всіх українців, змінилося. Чоловіка мобілізували в 79-ту десантно-штурмову бригаду.

Микола воював на Донецькому напрямку — спочатку корегував артилерію, потім став навідником. Доки не отримав важке поранення у січні 2023-го. Тоді чоловік п’ять годин пролежав поранений до моменту евакуації. Праву руку врятувати, на жаль, не вдалося.

Під час лікування в США Миколі встановили розумний біонічний протез Esper Hand, зроблений в Україні. Такий протез навчається та покращує керування з часом.

Після цього Микола знову взявся за хобі — паяти. Щоправда, тепер чоловік займається не повербанками, а FPV-дронами.

Протезованою рукою з нуля просто на кухні він збирає дрони, які знищують російську техніку та зберігають життя українських захисників і захисниць.

“Так “дрони на кухні” вже стали новим елементом нашої ДНК. Нова технологічна культура нації формується просто зараз. Головне, щоб кожен викладався на максимум на своєму місці, підтримуючи Сили оборони. Бо тримати стрій допомагає навіть один паяльник”, — наголосив Михайло Федоров.

Читайте також:
Збирати дрони легше, ніж виготовляти прикраси: волонтерка-ювелір з Чернівців власноруч зібрала 13 дронів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна