Жителів окупованих територій Запоріжжя та Херсонщини змушують голосувати за Путіна під дулом пістолета, — ГУР

На тимчасово окупованих територіях України російські окупанти продовжують спроби змусити українців взяти участь у так званому “голосуванні” за президента РФ. Основні методи — залякування, підкуп і тиск.

Про це в суботу, 16 березня, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Зокрема, у тимчасово окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей представники російської окупаційної влади у супроводі озброєних військових та фсбшників РФ обходять домівки українських громадян аби роз’яснити їм “за кого потрібно голосувати”.

“При цьому окупанти наголошують, що можуть “намалювати” своєму диктаторові і понад двісті відсотків підтримки, а результат “виборів Путіна” буде незмінний”, — зазначають у ГУР.

Так “голосують” українці на окупованих територіях

Водночас загарбники дають жителям ТОТ зрозуміти, що відмова підтримати Путіна буде свідчити про їхню антиросійську позицію.

“Очевидно, що страх перед “нелояльними” до окупаційної влади українцями, які  можуть, на їхній погляд, дестабілізувати ситуацію під час “виборів” у окупантів чималий. Через це на Херсонщині на початку березня вони влаштували фільтраційні заходи, під час яких затримували “неблагонадійних” українців. Основний критерій для цього — відсутність паспорта громадянина РФ”, — зазначають в українській розвідці.

Під тиск окупантів потрапили й українські підприємці та освітяни. Одним у разі відмови “підтримати” Путіна окупанти погрожують позбавити права займатися підприємництвом. Інших залякують звільненням.

До пенсіонерів на ТОТ у кремлівських агентів інший “агітаційний підхід” — їх намагаються змусити “проголосувати” підкупом та  обманом про “краще життя” і “соціальні виплати”.

“Незважаючи на тиск та репресії з боку російських окупаційних військ, мешканці поневолених територій не бажають брати участь у незаконній легітимізації правління Путіна. Більшість людей чинять німий опір окупантам, зачиняючись у своїх домівках і намагаються усіляко перешкоджати представникам так званих “мобільних виборчих дільниць”, — підкреслюють у ГУР.

Читайте також:
Після виборів росіяни хочуть мобілізувати до 300 тисяч українців з окупованих територій, — Цаплієнко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна