Після виборів росіяни хочуть мобілізувати до 300 тисяч українців з окупованих територій, — Цаплієнко

Росіяни одразу після виборів хочуть мобілізувати до 300 тисяч громадян України на нових окупованих територіях.

Про це в суботу, 16 березня, повідомив воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко з посиланням на наказ міністра оборони РФ Сергія Шойгу, переданий однією з українських спецслужб.

З 11 березня 2024 року у середовищі співробітників військово-слідчого комітету РФ, які діють на окупованій території Херсонщини, поширюється цей наказ МО РФ №124 від 06.03.2023 “Про додатковий призов громадян на військову службу по мобілізації”. Документ “Для службового користування”.

Він визначає військовим комісарам РФ проведення призову на військову службу в рамках часткової мобілізації до 300 тисяч “нових російських” громадян до 1 червня 2024 року.

Документ набуває чинності з 25 березня 2024 року, тобто одразу після виборів.

“Відтепер зрозуміло, чому окупантам потрібно провести вибори саме на окупованій території. Щоб люди з паспортами самі прийшли і проголосували, тим самим автоматично ставши мобресурсом росіян. Думаю, що цей наказ ДСК треба зробити відомим саме для людей в окупації”, — зазначив Цаплієнко.

Читайте також:
Успішна диверсія руху опору: біля “виборчої дільниці” в Скадовську підірвали п’ятьох окупантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна