З початку повномасштабного вторгнення в Росії рекордно зросла кількість чоловіків з інвалідністю: у британській розвідці озвучили цифри

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну рекордно зросла кількість російських чоловіків з інвалідністю.

Про це повідомляє міноборони Великої Британії у свіжому огляді 16 березня.

Згідно з аналізом даних Фонду пенсійного та соціального страхування РФ, проведеним виданням “Верстка”, у Росії з 2022 по 2023 роки зареєстрували рекордне за вісім років зростання кількості чоловіків з інвалідністю.

Якщо у 2022 році в Росії офіційно налічувалося 1,67 мільйона таких чоловіків віком від 31 до 59 років, то у 2023 році ця цифра зросла на 507 тисяч, або на 30%.

За словами російських демографів, збільшення кількості чоловіків з інвалідністю, найімовірніше, пов’язане зі зростанням військових інвалідів.

Британські розвідники цю інформацію підтверджують.

“Більшість з понад 355 тис. втрат, які зазнали Збройні сили Росії внаслідок конфлікту в Україні, становлять поранені військовослужбовці. Середньодобова кількість втрат росіян зросла з початку російської наступальної кампанії восени 2023 року, досягнувши піку в 983 на день у лютому 2024 року, що є найвищим показником з початку війни”, — наголошують у розвідці.

Зростання кількості чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років і поранених істотно позначиться на медичних і соціальних службах Росії.

Читайте також:
Російська армія активніше наступає, але зазнає дедалі більших втрат, — британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна