На виборах президента РФ зараховуватимуть “голоси” від загиблих, зниклих безвісти або полонених російських вояк, – ГУР МОУ

Міноборони Росії дозволило військовослужбовцям, які беруть участь у війні проти України, голосувати на виборах президента навіть не з’являючись на виборчі дільниці.

Це значно полегшує “виборчим комісіям” завдання з фальсифікації результатів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України 15 березня.

У відомстві зазначають, що згідно з останніми вказівками головного військово-політичного управління МО РФ критерії ідентифікації виборців з-поміж військовослужбовців спрощені настільки, що нема потреби для їхньої фізичної участі у голосуванні. А для підтвердження особи не потрібен паспорт чи військовий квиток – достатньо навіть фотокопії документів.

“Очевидно, що у такий спосіб російські «виборчі комісії» намагатимуться збільшити кількість виборців Путіна, залучивши до “голосування” так звані “мертві душі”. Зокрема, до числа осіб, що “проголосували”, поряд із наявними військовослужбовцями, планують додати також і тих, хто нещодавно загинув, зник безвісти або потрапив у полон.

У розвідці додають, що якщо врахувати офіційні дані втрат окупантів на території України, то кількість тих, хто у такий спосіб “підтримає” Путіна може виявитися досить значною.

“Кремль здійснює цілий комплекс заходів для фіктивного проведення так званих “виборів президента РФ”. Хоча усім очевидно, що ні сам факт цих виборів, ані їх результати не є засобом легітимізації путінського правління ні в росії, та за її межами”, – зазначили в ГУР.

Читайте також:
Проведення “виборів” президента РФ на тимчасово окупованих територіях України – незаконне і не матиме жодних правових наслідків. ЗАЯВА МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна