У Берліні спалахнула пожежа у наметовому містечку для українських біженців

У Берліні 12 березня сталася пожежа в наметовому містечку для українських біженців, яке облаштували на території аеропорту Тегель. Темну хмару диму було видно на кілька кілометрів.

Про це повідомило Berliner Zeitung, передаєUkraine NOW”.

Один із наметів площею 1000 квадратних метрів згорів повністю і в підсумку завалився.

Представника Державного управління у справах біженців заявив, що постраждалих немає. Усі змогли вчасно залишити житло. Рятувальники оглянули дев’ять осіб. У трьох із них легке отруєння димом, але госпіталізація не знадобилася.

У вказаному пункті тимчасового розміщення мешкає близько 5000 осіб (загальна місткість – близько 7000). Зал А1, який згорів, вміщував 380 біженців (стільки ж, скільки і сусідні намети).

“Мешканців розподілили по інших залах”, – повідомив представник відповідального департаменту Сенату із соціальних питань.

Фото: rbb24

У ЗМІ зазначили, що умови проживання в наметовому містечку в Тегелі “драматичні”. Біженців розмістили у величезних залах із вузькими ліжками, у кожному секторі – по п’ять двоярусних ліжок. Замість дверей там штори. Жителі скаржилися, що в наметах завелися щури й миші. Однак деякі біженці залишаються в цьому центрі вже понад півтора року.

Читайте також:
Німеччина автоматично продовжила дозволи на проживання українським біженцям у Німеччині до березня 2025 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна