ССО ударом з HIMARS знищили новітній РЕБ “Палантин” росіян на Запорізькому напрямку. ВІДЕО

Оператори розвідувальних БпАК 3-го окремого полку Сил спеціальних операцій під час ведення розвідки на Запорізькому напрямку виявили мобільний комплекс оперативно-тактичного рівня РЕБ “Палантин” російських військ. Комплекс вів радіоелектронну розвідку, придушував існуючі системи зв’язку Сил оборони на цьому напрямку.

Оператори ССО супроводжували ціль та надали інформацію ракетно-артилерійському підрозділу Сил оборони для подальшого ураження.

Бійці вогневим ураженням з HIMARS знищили ворожу ціль. Кадри ліквідації “Палантина” показала пресслужба ССО ввечері 11 березня.

Комплекс радіоелектронної боротьби “Палантин” дозволяє “осліпити” в короткохвильовому та ультракороткохвильовому діапазонах і створювати перешкоди для стільникового та транкінгового зв’язку.

“Палантин” за потреби здатний об’єднати різні комплекси РЕБ та радіоелектронної розвідки в єдину бойову мережу, що значно підвищує ефективність їх застосування. Комплекс завершив військові випробування та надійшов на озброєння російських військ у 2019 році.

Читайте також:
Олещук показав ефектне знищення ворожого пункту управління. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна