Поцілили у два підприємства, ЛЕП і об’єкт інфраструктури: п’ять областей постраждали від нічної атаки росіян дронами

У ніч на 10 березня російські окупанти атакували 12 областей України чотирма ракетами і 39 “шахедами”. Протиповітряна оборона збила 35 ворожих безпілотників, проте є влучання у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській та Одеській областях.

Про це розповіли керівники обласних військових адміністрацій.

За словами керівника Вінницької ОВА Сергія Борзова, на Вінниччині внаслідок роботи ППО уламки пошкодили об’єкт інфраструктури, у результаті чого виникла пожежа. Станом на 06:30 пожежу ліквідовано. Постраждалих немає.

Як розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, над Дніпропетровщиною пізно ввечері 9 березня наші оборонці неба знищили два ворожі безпілотники. Їх збили у Криворізькому та Нікопольському районах. Стався в області й ракетний удар. Агресор поцілив по підприємству у Новомосковському районі. Постраждав 58-річний чоловік. Йому надали необхідну медичну допомогу, лікуватиметься вдома. Через “приліт” виникла пожежа. Вогонь рятувальники вже приборкали.

За словами керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, у ніч на 10 березня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено шість БпЛА типу Shahed 131/136. Внаслідок влучання “шахеда” по відкритій території пошкоджено лінію електропередач за межами населеного пункту Снігурівської громади. Внаслідок чого знеструмлено два населених пункти. Ведуться роботи з відновлення електропостачання. Постраждалих немає.

Як розповів голова Одеської ОВА Олег Кіпер, на Одещині ворог вкотре підступно спрямовував ударні безпілотники через житлові квартали та промислові райони населених пунктів, що ускладнювало роботу силам ППО. Проте нашим бійцям з сил протиповітряної оборони вдалося знищити 11 дронів. Влучанням одного з безпілотників на промисловому об’єкті в Одеському районі пошкоджено будівлю. Спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували рятувальники. Люди не постраждали. Правоохоронці фіксують черговий злочин росіян.

Як повідомили в поліції Донецької області, після опівночі ворог вдарив дронами по місту Добропілля Покровського району Донецької області – є руйнування в житловому секторі. Під завалами, ймовірно, перебувають дві цивільних особи.

Окрім цього, начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що на Київщині влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалі відсутні. Втім, в одному з населених пунктів у приватному будинку вибуховою хвилею пошкоджені вікна на другому поверсі.

В інших областях обійшлося без наслідків.

Читайте також:
Росія запустила по 12 областях України дві ракети і 39 “шахедів”: у Повітряних силах розповіли, скільки БпЛА збили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна