Росія запустила по 12 областях України дві ракети і 39 “шахедів”: у Повітряних силах розповіли, скільки БпЛА збили

У ніч на 10 березня російські окупанти вдарили по Україні чотирма зенітними керованими ракетами С-300 та 39 ударними БпЛА типу Shahed.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Ракети запустили по Харківщині і Донеччині.

Райони пусків безпілотників — мис Чауда (Крим) і Приморсько-Ахтарськ (РФ).

У результаті бойової роботи збито 35 “шахедів” у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Більшість цілей знищено силами та засобами мобільних вогневих груп Сил оборони України. Також до відбиття повітряного нападу залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, засоби РЕБ.

Як повідомили Сили оборони півдня України, у цій операційній зоні підрозділи ППО в інтенсивному режимі понад 4,5 години відбивали масовану атаку дронів, які заходили і з акваторії моря, і з тимчасово окупованої частини Херсонщини. 11 ворожих безпілотників знищено на Одещині, 6 на Миколаївщині, 2 на Херсонщині та ще 1 на Дніпропетровщині.

Як повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, майже чотири години наша область була на тривозі вночі. У цей час в Уманському районі наші оборонці відмінусували ворожий “шахед”. Люди не постраждали. Руйнацій інфраструктури теж немає.

Як повідомили в Хмельницькій ОВА, над Хмельниччиною сили ППО знешкодили 2 ворожі БПЛА типу Shahed. Загиблих та травмованих немає. Об’єкти інфраструктури не постраждали.

Читайте також:
Йшов із церковної служби: Кулеба розповів подробиці вбивства росіянами підлітка на Нікопольщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна