Українські безпілотники скоротили нафтопереробні потужності РФ, — британська розвідка

Російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по нафтопереробних заводах по всій Росії.

Про це йдеться у свіжому огляді міноборони Великої Британії 9 березня.

Щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту, 1 березня 2024 року Росія ввела піврічну заборону на експорт бензину. Постанова уряду РФ № 243 від 29 лютого 2024 року відновлює експортне ембарго, яке діяло з 21 вересня 2023 року по 17 листопада 2023 року.

Як зазначають у міноборони Великої Британії, заборона на експорт зменшить тиск на постачання та дозволить Росії відновити свої нафтопереробні заводи. Ремонти, ймовірно, триватимуть довше, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компонентів.

“Російський уряд буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші повсякденні товари напередодні президентських виборів у Росії 15-17 березня”, — додають у британській розвідці.

Читайте також:
У чотирьох областях РФ — чергова “бавовна”: однією з цілей безпілотників міг стати авіазавод, де ремонтують літак А-50

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна